TALABALARDA IJODIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH UCHUN XORIJIY METODLAR TAHLILI - Berdiyorova Nilufar Berdiyor qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA: Maqola talabalarda ijodiy kompetensiyani rivojlantirishda xalqaro pedagogik metodlarning o‘rni va ularning samaradorligini tahlil qiladi. Reggio Emilia yondashuvi, Waldorf metodikasi, Ken Robinsonning ijodiy yondashuvlari, Lev Vygotskyning sotsial-madaniy nazariyasi va Howard Gardnerning ko‘plab qobiliyatlar nazariyasi kabi metodlar ta’lim jarayonida ijodiy fikrlashni rivojlantirishdagi muhim yondashuvlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Ushbu metodlarning har biri o‘quvchilarni o‘z imkoniyatlarini kengaytirishga va ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlarni amalda qo‘llashga  imkon  yaratadi.  Maqolada  ushbu  metodlarning  ijtimoiy  o‘zaro  ta’sir, o‘rganish jarayonidagi kolaboratsiya, va ijodiy tafakkurni rivojlantirishdagi ahamiyati haqida so‘z boradi.