KORXONALARDA ZAXIRA MENEJMENTI VA JIT (JUST – IN – TIME) TIZIMINING QO’LLANILISHI - Djumayeva Guzal,; Bashirova Sevinch, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola zamonaviy biznesda zaxira menejmentining strategik ahamiyatini chuqur  tahlil  qiladi,  uning  asosiy  tushunchalari,  tasniflari  va  an'anaviy  nazorat usullarini ko'rib chiqadi. Unda ayniqsa, Just-in-Time (JIT) falsafasining kelib chiqishi, tamoyillari va Lean ishlab chiqarish bilan integratsiyasi atroflicha o'rganiladi. Maqola JIT  ning  amalga  oshirish  strategiyalari,  vositalari  va  yetkazib  beruvchilar  bilan munosabatlarni  boshqarishga  urg'u  beradi,  shuningdek,  JIT  ning  an'anaviy  zaxira menejmenti modellari bilan qiyosiy tahlilini taqdim etadi. Global ta'minot zanjirining dinamik  sharoitida  JIT  ning  afzalliklari,  muammolari  va  zamonaviy  adaptatsiyalari muhokama  qilinadi.  Yakunida,  zaxira  menejmentining  kelajakdagi  istiqbollari  va uning barqaror rivojlanishdagi roli haqida xulosalar beriladi.