TARIX DARSLARINI O‘QITISHDA TARIXIY MANBALAR BILAN ISHLASH HAMDA INNOVATSION YO‘LLARI - Erniyozova Dilyora Keldibek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Tarix  insoniyat  taraqqiyoti,  jamiyat  hayotining  rivojlanish bosqichlari  va  ularning  o‘ziga  xos  xususiyatlarini  o‘rganishda  asosiy  fanlardan hisoblanadi.  Tarixdan  saboq  olish,  o‘tmish  voqealardan  xulosa  chiqarish,  mavjud ma’lumotlarni  tahlil  qilgan  holda  kelajakni  to‘g‘ri  yo‘naltirish  zamonaviy  ta’lim jarayonining  muhim  vazifalaridan  sanaladi.  Tarixiy  bilimlarni  yosh  avlodga yetkazishda  o‘qituvchilarning  asosiy  vazifasi  nafaqat  tarixiy  faktlarni  bayon  qilib berish, balki ularni chuqur anglash, voqealarga real baho bera olish, tahliliy va tanqidiy yondashuvlarni shakllantirishdan iborat bo‘lmoqda.