PRACTICAL SIGNIFICANCE OF THE RES-Q REGISTRY PLATFORM IN THE CLINICAL COURSE OF STROKE IN THE REPUBLIC OF UZBEKISTAN - Komiljonova M.G,; Majidova Y.N, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  tezis  O‘zbekiston  Respublikasida  insult  kasalligining  epidemiologik xususiyatlari,  klinik  oqibatlari  va  sog‘liqni  saqlash  tizimiga  yukini  tahlil  qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot RES-Q (Registry of Stroke Care Quality) platformasi asosida Respublika  shoshilinch  tibbiy  yordam  ilmiy-amaliy  markazida  2023–2025  yillarda ro‘yxatga  olingan  insult  holatlari  ma’lumotlariga  tayangan.  Olingan  natijalar  insult bilan kasallanish, o‘lim ko‘rsatkichlari hamda birinchi va ikkinchi guruh nogironligi bilan bog‘liq holatlarning yuqori darajada ekanini ko‘rsatdi. Tahlil insultning ijtimoiy-iqtisodiy  ahamiyatini  ochib  beradi  hamda  milliy  miqyosda  insult  registrlarini rivojlantirish va klinik yordam sifatini oshirish zarurligini asoslaydi.