BARQAROR TURIZM NAZARIYASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  barqaror  turizm  nazariyasining  shakllanishi,  rivojlanish bosqichlari  va  zamonaviy  ilmiy  yondashuvlari  tahlil  qilingan.  Turizm  faoliyatining jadal kengayishi natijasida yuzaga kelgan ekologik, ijtimoiy va madaniy muammolar barqaror  turizm  konsepsiyasining  vujudga  kelishiga  asos  bo‘lgani  yoritilgan. Shuningdek, barqaror rivojlanish g‘oyalarining turizm sohasiga tatbiq etilishi, xalqaro hujjatlar va yetakchi nazariy modellarning mazmuni ochib berilgan.