BARQAROR TURIZM TIZIMI VA UNING UZOQ MUDDATLI IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada  barqaror  turizm  konsepsiyasining  zamonaviy  nazariy yondashuvlari tahlil qilinib, uning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda  sekin  turizm,  mavsumiylikni  yumshatish,  iste’molchi  xulq-atvori, multiplikativ ta’sir, tizimli yondashuv va madaniy kapital tushunchalarining barqaror turizm rivojidagi o‘rni ilmiy asosda ochib berilgan. Shuningdek, barqaror turizmning hududiy  raqobatbardoshlikni  oshirish  va  takroriy  tashriflarni  rag‘batlantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.