DAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA TA’LIM- TARBIYA JARAYONINI MONITORING QILISH VA BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - NARGIZA ZARIPOVA RAHIMDJONOVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  Davlat  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  ta’lim-tarbiya jarayonini  monitoring  qilish  va  baholash  tizimini  takomillashtirishning  zamonaviy yondashuvlari  yoritilgan.  Unda  maktabgacha  yoshdagi  o‘quvchilarning  rivojlanish darajasini  aniqlashda  pedagogik  monitoringning  o‘rni,  baholash  jarayonining shaffofligi va uzluksizligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim-tarbiya jarayonida sifat ko‘rsatkichlarini aniqlash, tarbiyachi faoliyatini tahlil qilish hamda  ta’lim  natijalarini  baholashda  zamonaviy  pedagogik  va  raqamli yondashuvlardan foydalanishning ahamiyati asoslab beriladi. Maqolada monitoring va baholash  tizimini  takomillashtirish  orqali  ta’lim-tarbiya  sifati  va  samaradorligini oshirish imkoniyatlari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan yoritiladi.