KATTA YOSHDAGI AHOLINI JISMONIY RIVOJLANISHINING KO'RSATKICHLARI - Kadirov Rashid Xamidovich; Mahmudov Rashidbek Ulug'bek o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya.  Ushbu  maqolada  katta  yoshdagi  aholini  jismoniy  rivojlanish ko‘rsatkichlari  o‘rganiladi.  Aholining  jismoniy  rivoji,  uning  salomatligi,  fiziologik xususiyatlari  va  turli  omillar  bilan  bog‘langanligi  kiritiladi.  Jismoniy  rivojlanish statistik  ma'lumotlar,  tadqiqotlar  va  olimlarning  fikrlari  yordamida  tahlil  qilinadi. Ushbu  maqola  yuqori  yoshdagi  odamlarning  jismoniy  salomatligini  yaxshilash  va bunga ta'sir ko‘rsatuvchi omillarni aniqlashga qaratilgan.