BOSHLANG'ICH SINFLARDA ONA TILI VA TABIIY FANLAR INTEGRATSIYASI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Mahmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda ona tili va tabiiy fanlarni integratsiyalash  asosida  o‘qitishning  nazariy-metodik  jihatlari  yoritilgan.  Fanlararo integratsiya  o‘quvchilarda  bilimlarning  yaxlitligini  ta’minlash,  nutqiy  va  mantiqiy tafakkurni rivojlantirish, tabiat hodisalarini til vositalari orqali anglash imkoniyatlarini kengaytirishi  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida  integratsion yondashuvning  boshlang‘ich  ta’limdagi  ahamiyati,  o‘quvchilarning  leksik  boyligini oshirish,  tushunib  o‘qish  va  og‘zaki  nutq  ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi samaradorligi  ochib  berilgan.  Shuningdek,  ona  tili  va  tabiiy  fanlar  mazmunini uyg‘unlashtirish orqali kompetensiyaviy yondashuvni amalga oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi.