RAQAMLI IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHI VA UNING MAMLAKAT IQTISODIY O‘SISHIGA TA’SIRI - Zarifov Savlatbek Alimardonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur ilmiy ishda raqamli iqtisodiyotning shakllanishi, uning tarkibiy qismlari hamda mamlakat iqtisodiy o‘sishiga ta’sir etuvchi mexanizmlar keng yoritilgan.  Tadqiqotda  raqamli  texnologiyalarning  samaradorlikni  oshirish, sanoatni modernizatsiya  qilish  va  innovatsion  jarayonlarni  faollashtirish  orqali  iqtisodiy rivojlanishga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotni baholash  mezonlari,  milliy  strategiyalar,  raqamli  infratuzilmani  kengaytirish  va raqamli  tafovutlarni  kamaytirish  masalalari  muhokama  qilinadi.  COVID-19 pandemiyasining  raqamli  sohalarga  ta’siri  ham  ko‘rib  chiqilib,  iqtisodiy  o‘sishni jadallashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi.