ZAMONAVIY STATISTIK TAHLILDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA DASTURIY VOSITALARNING ROLI (SPSS, STATA, R) - Berdiqulova Sevinch Toxir qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tezisda  zamonaviy  statistik  tahlil  jarayonida  raqamli texnologiyalar  va  dasturiy  vositalarning  tutgan  o‘rni  ilmiy  jihatdan  yoritilgan. Xususan, statistik ma’lumotlarni qayta ishlash, tahlil qilish va modellashtirishda keng qo‘llanilayotgan SPSS, STATA va R dasturiy muhitlarining funksional imkoniyatlari tahlil  qilinadi.  Ushbu  dasturlar  regressiya  tahlili,  gipotezalarni  tekshirish,  vaqt qatorlari,  panel  ma’lumotlar  va  prognozlash  kabi  murakkab  statistik  jarayonlarni avtomatlashtirish va natijalarni aniqlik bilan olish imkonini beradi.