ШИРИН МАККАЖЎХОРИ НАВЛАРИНИНГ БИОМЕТРИК КЎРСАТКИЧЛАРИ - Файзуллаева Дилдора Улуғбековна, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  Қашқадарё  вилоятининг  суғориладиган майдонлари,  оч-тусли  бўз  тупроқ  шароитларида  ширин  маккажўхорининг «Замон» ва «Мазза» навларини асосий экин сифатида экилганда экиш зичлиги (111, 74 ва 55 минг ўсимлик/га) ва ўғит меъёри (соф холда N 120  P 100  K 60,  N 150  P 120  K 75,  N 180  P 140  K 90 ) қўллашнинг ўсимлик бўйига таъсири ўрганилган.