YAPON TILIDAGI ONOMATOPOETIK SO'ZLAR (GIONGO, GITAIGO)NING LEKSIKO-SEMANTIK TUZILISH XUSUSIYATLARI - Samaridinova Saida Shavkat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yapon tilidagi onomatopoetik so‘zlar (giongo,  gitaigo)ning leksiko-semantik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  giongo,  giseigo,  gitaigo, giyougo va gijougo kabi kategoriyalarni o‘z ichiga oladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, bu  birliklar  mora  asosidagi  fonologik  tuzilma,  tovush-simvolika  va  reduplikatsiya modellari  bilan  tavsiflanadi  va  ular  nafaqat  tovushlarni,  balki  holat,  his-tuyg‘u  va kognitiv jarayonlarni ifodalash uchun xizmat qiladi.