TOPONIMLAR MAMLAKATLARNING TASHRIF QOG’OZI SIFATIDA - Sayidhoshimova To’tiyo Abulfayz qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada dunyo makroshaharlar nomlarining kelib chiqishi haqida  nazariy  fikrlar  ko’rib  chiqilgan va  tavsiflangan.  Dunyoda  hamma  narsaning nomi bor. Atoqli ot ayrim bir narsani, predmetni, alohida obyektni bildiradi va hamma tillarda shunday aytiladi va yoziladi. Masalan, Samarqand deganda, respublikamizdagi Zarafshon daryosi sohilida joylashgan go‘zal  tarixiy shahar tushuniladi. Buxoro deyish bilan  O‘zbekistonning  ko‘hna  shahri,  shu  nomli  viloyat  markazi  ko‘z  o‘ngimizda namoyon bo‘ladi.