YOSHLAR MAʼNAVIY TARBIYASIDA AHMAD FARGʻONIYNING ASARLARINI KOMPYUTER IMITATSION MODELLARI ASOSIDA RIVOJLANTIRISH - S.S.Qulmurodova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish. Bugungi kunda  mamlakatimizda buyuk allomalarning ilmiy-maʼnaviy merosini  har  tomonlama  chuqur  oʻrganish  va  targʻib  etish,  yosh  avlodni ajdodlarimizning ezgu anʼanalari ruhida tarbiyalash boʻyicha islohotlar izchil davom ettirilmoqda.  “Yoshlar  dunyoqarashini  shakllantirishda,  ular  ongida  tabiat,  jamiyat rivojlanishi haqida tasavvur hosil qilishda Markaziy Osiyo mutafakkirlari tomonidan yaratilgan ilmiy falsafiy meros bitmas-tuganmas boylik xazinasi hisoblanadi. Undan unumli va samarali foydlanish hozirgi vaqtda mustaqil jamiyatimizning oldida turgan dolzarb vazifadir [1]. Bu vazifalarni amalga oshirishda, avvalo buyuk ajdodlarimizning boy maʼnaviy merosini ilmiy tadqiq qilish va yoshlar ongiga singdirish bugungi kunda yanada ahamiyatlidir.