TIBBIYOTDA LOTIN TILIDAGI BIBLIOGRAFIK TERMINLAR VA ULARNING AHAMIYATI - Doshanova Diladruz Bahadir qizi; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ABSTRACT    Ushbu  ilmiy  maqolada  tibbiyot  sohasida  Lotin  tilidagi  bibliografik terminlarning  tarixiy  evolyutsiyasi,  zamonaviy  qoʻllanilishi  va  klinik  amaliyotdagi ahamiyati kompleks tahli qilinadi. Tadqiqot davomida tibbiy bibliografiyaning asosiy lotincha  atamalari,  ularning  xalqaro  standartlashtirilgan  shakllari  va  elektron resurslarda  qoʻllanilish  xususiyatlari  oʻrganildi.  [Thompson,  2019,  p.  128] taʼkidlaganidek, "Lotin tili tibbiyotning universal leksikasi sifatida uning global tiliga aylangan". Maqolada tibbiyot talabalari va mutaxassislari uchun lotincha bibliografik terminlarni oʻzlashtirishning amaliy ahamiyati, shuningdek, xalqaro ilmiy muloqotda ularning  roli  ochib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  koʻrsatadiki,  tibbiy adabiyotlarning  92%  dan  ortigʻida  lotincha  terminlar  faol  qoʻllaniladi  va  bu koʻrsatkich har yili oshib bormoqda.