ZAMONAVIY TIBBIYOTDA LOTIN TILINING TUTGAN O‘RNI - Raxmatullayeva Elmira Raximjon qizi; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada lotin tilining zamonaviy tibbiyotdagi o’rni va ahamiyati yoritilgan. Lotin tilining tibbiy terminologiya, xalqaro aloqa vositasi sifatida xizmat  qilishi,  farmatsevtikada  tutgan  o‘rni  va  tibbiyot  ta’limidagi  ahamiyati  tahlil qilingan.  Tibbiyot  fanining  aniq  va  universal  tilda  ifodalanishi  uchun  lotin  tilining qanday rol o’ynashi haqida fikr yuritilgan.