KORXONADA VAQTNI BOSHQARISH VA MEHNAT UNIMDORLIGI O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Xo’jamova Ruxshona Sherzod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  korxonalarda  vaqtni  boshqarish  va  mehnat unumdorligi o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Jahon banki va Jahon savdo tashkiloti (WTO) ma’lumotlariga asoslanib, global miqyosda vaqtni to‘g‘ri  taqsimlashning  mehnat unumdorligiga ta’siri statistik  raqamlar  orqali yoritilgan.  Shuningdek,  O‘zbekiston  Respublikasi  Mehnat  kodeksi,  XMT  (ILO) konvensiyalari va Yevropa Ittifoqining “Working Time Directive” hujjatlari asosida vaqtni  boshqarishning  me’yoriy-huquqiy  jihatlari  ochib  berilgan.Maqolada  UzAuto Motors,  Toyota  va  Google  kabi  yirik  mahalliy  va  xalqaro  korxonalar  tajribasi solishtirilib,  vaqtni  boshqarishning  samaradorlikka  ta’siri  amaliy  misollar  bilan ko‘rsatib  o‘tilgan.  Jadval  va  grafiklar  yordamida  mehnat  unumdorligining  o‘sish dinamikasi  tahlil  qilingan.Shuningdek,  maqolada  ikki  xil  keys  va  auditoriya mashg‘ulotlari  loyihasi  ishlab  chiqilib,  vaqtni  boshqarish  bo‘yicha  jamoaviy muhokama va interaktiv topshiriqlar orqali mavzuni chuqurroq o‘rganish imkoniyati yaratilgan.