STENOKARDIYA: ETIOLOGIYASI, KLINIK MANZARASI VA ZAMONAVIY DAVOLASH TAMOYILLARI - Usmonova Mohigul Hamza qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yurak ishemik kasalligining eng keng tarqalgan shakllaridan  biri  —  stenokardiyaning  kelib  chiqish  sabablari,  tasnifi  va  o‘ziga  xos klinik  belgilari  yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  tibbiyotda  qo‘llanilayotgan konservativ  va  jarrohlik  davolash  usullari,  shu  jumladan  innovatsion  farmakologik yondashuvlar tahlil qilingan.