TIZIMLI YONDASHUV ASOSIDA MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI VA OILA O‘RTASIDAGI PEDAGOGIK HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISH - Muxamatova Gulmira Erkinjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi kunda maktabgacha taʼlim tizimini rivojlantirish, unda tarbiya va taʼlim jarayonlarining  sifatini  oshirish  davlat  siyosatining  ustuvor  yo‘nalishlaridan  biri hisoblanadi.    Maktabgacha  yosh  davri  bolaning  shaxs  sifatida  shakllanishida  hal qiluvchi  bosqich  bo‘lib,  aynan  shu  davrda  uning  intellektual,  axloqiy,  jismoniy  va ijtimoiy rivojlanishining poydevori yaratiladi. Mazkur jarayonda maktabgacha taʼlim tashkiloti  va  oila  o‘rtasidagi  hamkorlik  muhim  pedagogik  omil  sifatida  namoyon bo‘ladi.