KOMPRESSION SPORT MAHSULOTLARINING DIZAYNI VA ISHLAB CHIQARISH JARAYONINING TEXNOLOGIK ASOSLARI - Shavkatova Ozoda Ibroxim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kompression  sport  mahsulotlari  zamonaviy  sport  kiyimlari  bozorida funksionallik,  ergonomika  va  samaradorlikni  birlashtiruvchi  yuqori  texnologik segmentni tashkil qiladi. Ushbu mahsulotlar mushaklarga kompression ta’sir ko‘rsatish orqali  sport  samaradorligini  oshiradi  va  charchoqni  kamaytiradi.  Kompression kiyimlar nafaqat sportchilar, balki sog‘lom turmush tarzini yurituvchi keng auditoriya uchun ham talab yuqori bo‘lib kelmoqda. Shu munosabat bilan ularning dizayni va ishlab chiqarish jarayoni innovatsion texnologiyalar asosida izchil tashkil etilishi zarur.