DAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA BOLALARNING IJTIMOIY-EMOSIONAL KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA MULTIMEDIA VA RAQAMLI VOSITALARNING PEDAGOGIK SAMARADORLIGI - TURSUNOVA GULMIRA ABDULLAYEVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqola  davlat  maktabgacha  ta’lim  tizimida  bolalarning  ijtimoiy-emosional  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  multimedia  va  raqamli  vositalarning pedagogik  samaradorligini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  bolalarning ijtimoiy  va  emosional  rivojlanishini  qo‘llab-quvvatlashda  interaktiv  va  raqamli resurslarning  roli  tahlil  qilinadi.  Maqolada  pedagogik  tajribalar,  amaliy  metodlar, multimedia va raqamli vositalar orqali bolalarning kommunikativ, hamkorlik va hissiy intellektini  rivojlantirishning  samarali  yo‘llari  keltiriladi.  Tadqiqot  natijalari maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  ta’lim  jarayonini  samarali  tashkil  etish  va bolalarning  ijtimoiy-emosional  ko‘nikmalarini  mustahkamlashga  qaratilgan tavsiyalarni shakllantirishga yordam beradi.