XORIJIY TILNI O‘RGATISHDA MOTIVATSIYANING O‘RNI - KO‘CHAROVA MAFTUNA RUSTAMOVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xorijiy tilni o‘rgatish jarayonida motivatsiyaning pedagogik  va  psixologik  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Unda  motivatsiyaning  ta’lim samaradorligiga  ta’siri,  ichki  va  tashqi  motivatsiya  turlarining  o‘quvchilarning  til o‘zlashtirish  jarayonidagi  roli  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  o‘qituvchining motivatsiyani  shakllantirish  va  rivojlantirishdagi  vazifalari,  zamonaviy  ta’lim metodlari  va  interaktiv  yondashuvlarning  o‘rni  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalari xorijiy  til  darslarida  barqaror  qiziqishni  shakllantirish  va  o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi.