MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI TARBIYALASHDA DIDAKTIK O‘YINLARNING AHAMIYATI - Tuychiyeva Sarvinoz Olimjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.    Ushbu  maqola  maktabgacha  yoshdagi  bolalarni tarbiyalashda didaktik oʻyinlarning ahamiyatini yoritadi. Didaktik oʻyin tushunchasi, uning  pedagogik  vazifalari  va  bolalarning  bilim,  tafakkur,  ijodiy  va  ijtimoiy ko‘nikmalarini  rivojlashdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Maqolada  didaktik  oʻyinlar  orqali bolalarning e’tibor, xotira va mantiqiy fikrlashini mustahkamlashning samarali usullari ko‘rsatildi.