MAKTABGACHA TA’LIMDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA DIDAKTIK O‘YINLARNING AHAMIYATI - Shakarova Sarvinoz, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda ekologik  madaniyatni  shakllantirish  jarayonida  didaktik  o‘yinlarning  pedagogik ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqotda  ekologik  tarbiyaning  nazariy  asoslari,  bolalarda tabiatga  ongli  munosabatni  rivojlantirishda  o‘yin  faoliyatining  roli  hamda  ekologik mazmundagi  didaktik  o‘yinlardan  foydalanishning  samarali  usullari  tahlil  qilingan. Shuningdek,  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  ekologik  ta’limni  tashkil etishda didaktik o‘yinlardan tizimli foydalanish bolalarning bilish faolligini oshirishi, ekologik  tushunchalarni  mustahkamlashi  va  ekologik  madaniyat  elementlarini shakllantirishga xizmat qilishi ilmiy asoslangan.