TARBIYACHINING KOMMUNIKATIV MADANIYATI VA BOLA RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Davronova Munisa Akmaljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Ushbu maqolada tarbiyachining kommunikativ madaniyati, uning mazmuni va tarkibiy qismlari hamda bola rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan.  Tarbiyachining  to‘g‘ri  va  samarali  muloqot  olib  borishi  bolaning psixologik,  nutqiy,  ijtimoiy  va  axloqiy  rivojlanishida  muhim  ahamiyat  kasb  etishi asoslab  berilgan.  Shuningdek,  kommunikativ  madaniyatning  maktabgacha  ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan.