TARBIYACHI — ISHONCH KASBI VA UNING KASBIY KOMPETETENSIYALARI. - Fozilboboyeva Moxidil Abdullojon Qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tarbiyachi kasbining jamiyatdagi o‘rni, uning ishonchli  kasb  sifatidagi  ahamiyati  hamda  tarbiyachining  kasbiy  kompetensiyalari yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  tizimida  tarbiyachidan  talab  etiladigan pedagogik, psixologik va axloqiy sifatlar tahlil qilinadi. Maqola tarbiyachining bolalar rivojidagi mas’uliyati va kasbiy mahoratini oshirish masalalariga bag‘ishlangan.