DIDAKTIK O‘YINLAR VOSITASIDA BOLALARDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH - Mamatqulova Go’zal Abduraim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  didaktik  o‘yinlar  vositasida  bolalarda kommunikativ  kompetensiyalarni  shakllantirish  masalasi  yoritilgan.  Didaktik o‘yinlarning  bolaning  nutqiy  faolligi,  muloqot  madaniyati  hamda  ijtimoiy moslashuvini  rivojlantirishdagi  pedagogik  imkoniyatlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot natijalari  didaktik  o‘yinlardan  tizimli  foydalanish  bolalarning  muloqotga  kirishish ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishini ko‘rsatadi.