KASBIY TA’LIM TASHKILOTIDA ELEKTRON KUNDALIK VA RAQAMLI BOSHQARUV TIZIMLARINING SAMARADORLIGI - Mamajanova Lola Sharafovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kasbiy ta’lim muassasalarida elektron kundalik va  raqamli  boshqaruv  tizimlarining  joriy  etilishi  hamda  ularning  ta’lim  jarayoni samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan boshqaruv  tizimlari  ta’lim  jarayonini  rejalashtirish,  monitoring  qilish  va  baholash imkoniyatlarini  sezilarli  darajada  kengaytiradi.  Elektron  kundalik  orqali o‘quvchilarning davomatini, baholarini va o‘zlashtirish darajasini real vaqt rejimida kuzatish, ota-onalar va pedagoglar o‘rtasida tezkor aloqa o‘rnatish mumkin bo‘ladi. Bu esa  ta’lim  jarayonida  shaffoflik  va  hisobdorlikni  ta’minlaydi.  Maqolada  raqamli boshqaruv  tizimlarining  boshqaruv  qarorlarini  qabul  qilishda  analitik  imkoniyatlar yaratishi,  resurslardan  samarali  foydalanishga ko‘maklashishi ham  asoslab  beriladi. Shu bilan birga, raqamli tizimlarni joriy etishda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham yoritiladi.