TEXNIKUMDA KATTA YOSHLI AHOLINI KASBGA O‘QITISH - Xusanov Abrorjon Abduraxmonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  texnikum  sharoitida  katta  yoshli  aholining kasbiy ta’limga jalb etilishi va ularni qayta tayyorlash jarayonining ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Katta  yoshli  tinglovchilarni  kasbga  o‘qitish  mehnat bozoridagi  talab  va  taklif  o‘rtasidagi  muvofiqlikni  ta’minlash,  ishsizlik  darajasini kamaytirish hamda aholining bandligini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada kattalar ta’limining o‘ziga xos pedagogik jihatlari, ya’ni tinglovchilarning hayotiy tajribasiga tayangan holda o‘qitish, amaliy mashg‘ulotlarga ustuvorlik berish va moslashuvchan o‘quv rejalarini qo‘llash zarurligi asoslab beriladi. Shuningdek, texnikumlarda kechki va qisqa muddatli kurslarni tashkil etish, ishlab chiqarish korxonalari bilan hamkorlikni yo‘lga  qo‘yish  hamda  raqamli  ta’lim  platformalaridan  foydalanish  orqali  kattalar ta’limining samaradorligini oshirish imkoniyatlari yoritiladi.