INSON RESURSLARINI BAHOLASHDA AVTOMATLASHTIRILGAN AXBOROT TIZIMLARINI JORIY ETISH MEXANIZMLARI TAKOMILLASHTIRISH - Omonxonov Sayidkarim Shukurullaxon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqot inson resurslarini baholashda avtomatlashtirilgan axborot  tizimlarini  joriy  etish  mexanizmlarini  takomillashtirish  masalalariga bag‘ishlangan.  Unda  kadrlar  faoliyatini  baholashda  qo‘llanilayotgan  an’anaviy yondashuvlarning cheklovlari tahlil qilinib, raqamli texnologiyalar asosida baholash jarayonlarini  avtomatlashtirishning  ilmiy-amaliy  asoslari  yoritilgan.  Tadqiqot doirasida  inson  resurslarini  baholashning  KPI  va  kompetensiya  ko‘rsatkichlariga asoslangan  mexanizmlari  ishlab  chiqilib,  ularni  yagona  axborot  tizimi  orqali monitoring  qilish  va  tahlil  qilish  imkoniyatlari  asoslab  berilgan.  Taklif  etilgan mexanizmlar  baholash  jarayonida  shaffoflik  va  xolislikni  ta’minlash,  boshqaruv qarorlarini  qabul  qilish  samaradorligini  oshirish  hamda  raqamli  kadrlar  boshqaruvi tizimini rivojlantirishga xizmat qiladi.