KIMYO FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Saida Nuriddinova Sayfiddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi kunda ta’lim sohasida yuz berayotgan tub o‘zgarishlar va globallashuv sharoitida har bir o‘qituvchi oldida zamonaviy bilimlarga ega, mustaqil fikrlashga qodir, yuqori malakali va ijodiy salohiyatli shaxsni tarbiyalash muhim vazifa bo‘lib  qolmoqda.  Ayniqsa,  kimyo  fanini  o‘qitishda  zamonaviy  yondashuvlardan samarali  foydalanish  orqali  o‘quvchilarda  nafaqat  bilim,  balki  amaliy  ko‘nikmalar, ilmiy tafakkur, mustaqil ishlash malakasi, mas’uliyat hamda hayotiy ahamiyatga ega bo‘lgan  jihatlarni  shakllantirish  mumkin.  Shu  boisdan,  bugungi  kunda  kimyo darslarida  ilg‘or  pedagogik  texnologiyalar,  innovatsion  usullar,  interfaol  metodlar, axborot-kommunikatsion texnologiyalar, virtual laboratoriyalar va boshqa zamonaviy yondashuvlarni keng qo‘llashga harakat qilinmoqda.