YUZ NERVI NEVRITI (BELL FALAJI): ETIOLOGIYA, KLINIK BELGILAR, DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH USULLARI - Maxsudova Gulnoraxon Saidovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Yuz nervi nevriti, yoki Bell falaji, periferik asab tizimining eng ko‘p  uchraydigan  kasalliklaridan  biri  bo‘lib,  yuz  nervining  o‘tkir  yallig‘lanishi natijasida yuz mushaklarining bir tomonlama falaji bilan namoyon bo‘ladi. Mazkur maqolada yuz nervi nevritining etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, diagnostika usullari  hamda  zamonaviy  davolash  va  reabilitatsiya  yondashuvlari  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  mahalliy  va  xorijiy  ilmiy  adabiyotlar  asosida  kasallik  bo‘yicha  olib borilgan  tadqiqotlar  tahlili  keltirilgan.  Tadqiqot  natijalari  yuz  nervi  nevritini  erta aniqlash va kompleks davolash bemorlarning sog‘ayish darajasini sezilarli oshirishini ko‘rsatadi.