RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJODIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Berdiyeva Muborak Baxtiyorovna,; Toshpo’latova Mukhlisa Nabi kizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.    Mazkur  maqolada  raqamli  texnologiyalar  asosida maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  ijodiy  tafakkurni  rivojlantirish  masalasi  ilmiy-pedagogik  jihatdan  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  jarayonida  maktabgacha  ta’lim muassasalarida raqamli vositalar asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlarning bolaning obrazli fikrlashi, mustaqil qaror qabul qilishi hamda ijodiy faolligiga ta’siri o‘rganildi. Ilmiy adabiyotlarni tahlil qilish, pedagogik kuzatuv va tajriba-sinov metodlari asosida olib  borilgan  tadqiqot  natijalari  raqamli  texnologiyalar  ijodiy  tafakkurni shakllantirishda  samarali  pedagogik  vosita  ekanligini  ko‘rsatdi.  Olingan  xulosalar maktabgacha ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan maqsadli foydalanishning ilmiy-amaliy ahamiyatini asoslaydi.