MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA TARBIYACHILARNING KASBIY O‘Z-O’ZINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - A.A.Asatullayev; Dusmatova Iroda Tokhir kizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada maktabgacha ta’lim tizimida tarbiyachilarning kasbiy o‘zini rivojlantirish mexanizmlari va ularni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tarbiyachilarning  uzluksiz  malaka  oshirish  kurslari,  refleksiv  faoliyat,  mentorlik tizimi,  raqamli  texnologiyalar  va  shaxsiy  kompetensiyalarni  rivojlantirishning ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Shuningdek,  kasbiy  o‘sishning  samarali  mexanizmlari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.