MAKTABDA XULQ BUZILISHLARINI ERTA ANIQLASH UCHUN RAQAMLI DIAGNOSTIKA VOSITALARINI JORIY ETISH - Maxmudova Nargiza G’aybullo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.      Mazkur  tadqiqot  maktab  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarda uchraydigan  xulq  buzilishlarini  erta  aniqlash  jarayonida  raqamli  diagnostika vositalarini joriy etish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda an’anaviy diagnostika usullarining  cheklangan  jihatlari  tahlil  qilinib,  raqamli  so‘rovnomalar,  elektron kuzatuv kartalari hamda xulq-atvorni monitoring qiluvchi platformalarning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Olingan natijalar raqamli diagnostika vositalari yordamida xulq  buzilishlarini  aniqlashning  aniqligi  va  tezkorligi  oshishini  ko‘rsatdi.  Ushbu yondashuv  o‘quvchilarga  individual  pedagogik  yordam  ko‘rsatish,  profilaktik choralarni  o‘z  vaqtida  amalga  oshirish  va  maktabda  sog‘lom  psixologik  muhitni shakllantirishga xizmat qiladi.