CHET TILINI O’QITISHDA ONA TILI FANINING RO’LI VA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Kosimova Sadokat Muydinjonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Til ta’lim jarayonida hal qiluvchi rol o'ynaydi, chunki bu til orqali o’quvchilarda atrofdagi  dunyo  g'oyalari  yoki  tushunchalari  rivojlanadi;  o’quvchilar  tilda o'qituvchidan va yozma matnlardan sinfda olgan ma'lumotlarini anglaydilar; va aynan shu  til  orqali  o’quvchilar  ushbu  ma'lumotdan  nimalarni  o'rganganliklarini tushunadilar. Maqolada maktabda chet tilini o’qitishda ona tili fanining roli va yuzaga keladigan muammolar haqida fikr yuritiladi.