SEHRGARNING TUHFASI(O‘.Genri) - Adhamxonova Nilufarxon Kamolxon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada mashhur amerikalik yozuvchi O‘. Genrining “Sehrgarning  tuhfasi”  hikoyasining  Adhamxonova  Nilufarxon  Kamolxon  qizi tomonidan amalga oshirilgan tarjimasi havola etiladi. Asarda tarjima jarayonida badiiy matnning mazmuniy yaxlitligini saqlash, milliy-madaniy birliklarni adekvat ifodalash hamda  muallif  uslubini  o‘zbek  tilida  qayta  yaratish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot davomida  hikoyadagi  ramziy  obrazlar,  hissiy  ifoda  vositalari  va  badiiy  detallar tarjimada  qanday  aks  etgani  qiyosiy  tahlil  asosida  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek, tarjimon  tomonidan  qo‘llangan  leksik  va  stilistik  yechimlarning  badiiy-estetik ahamiyati ochib beriladi. Maqola natijalari badiiy tarjima nazariyasi va amaliyotini o‘rganishda, shuningdek, filologiya yo‘nalishi talabalari va tadqiqotchilar uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.