PO‘STI ARCHILGAN SABZOVATLARNI VAKUUM QADOQDA QADOQLASH TEXNOLOGIYASI VA XAVFSIZLIK MEZONLARINI O‘RGANISH - Alijonov Adhamjon Akmaljon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda oziq-ovqat mahsulotlarini sifatli va xavfsiz tarzda saqlash,  tashish  hamda  iste’molchiga  yetkazish  talabi  kun  sayin  ortib  bormoqda. Ayniqsa,  po‘sti  archilgan  sabzovatlarning  iste’molga  tayyor  holatda  sotuvga chiqarilishi  aholining  kundalik  hayotini  yengillashtirishda  muhim  ahamiyat  kasb etmoqda.  Bunday  mahsulotlar  tayyorlanishida  zamonaviy  qadoqlash texnologiyalaridan,  xususan,  vakuum  qadoqlash  usulidan  keng  foydalanilmoqda. Ushbu maqolada po‘sti archilgan sabzovatlarni vakuum qadoqda qadoqlash jarayoni, texnologik bosqichlari, ularning xavfsizlik mezonlari ilgari suriladi.