KAMERALI VAKUUM QADOQLASH MASHINASINI KIRISH CHIQISH HAMDA ISHCHI PARAMETRLARINI MODELLASHTIRISH (CHAMBER VACUUM PACKAGING MACHINE) - Askar Artikovich Artikov; Alijonov Adhamjon Akmaljon oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Kamerali  vakuum  qadoqlash  mashinasi  texnologiyasining zamonaviy oziq-ovqat sanoatida tutgan o‘rni yildan-yilga ortib bormoqda. Chunki, bu turdagi qadoqlash vositalari mahsulotni tashqi muhit ta’siridan himoyalash, saqlash muddatini  uzaytirish  va  mahsulot  sifatini  uzoq  vaqt  saqlab  qolish  kabi  muhim afzalliklarga  ega.  Bundan  tashqari,  vakuum  qadoqlash  ishlab  chiqaruvchilar  va iste’molchilar  uchun  ham  qator  qulayliklar  yaratadi.  Ana  shunday  texnologiyaning yurak  urishi  –  ya’ni  kamerali  vakuum  qadoqlash  mashinasining  kirish,  chiqish  va asosiy  ishchi  parametrlarini  modellashtirish  orqali  uning  samaradorligini, ishonchliligini va xavfsizligini oshirish imkoniyati yuzaga keladi.