MULTIMEDIYA ASOSIDA INTEGRALLASHGAN DARS MODULLARINI ISHLAB CHIQISH TEXNOLOGIYASI - Komiljonova Muxlisa,; Olimov Temir Xasanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  multimediya texnologiyalariga  asoslangan  integrallashgan  dars  modullarini  ishlab  chiqish  va amaliyotga joriy etish masalalari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda  raqamli  transformatsiya  sharoitida  ta’lim  jarayonini  tashkil  etishning innovatsion  yondashuvlari,  fanlararo  integratsiyaning  pedagogic  ahamiyati  va multimediya  vositalarining  didaktik  imkoniyatlari  yoritilgan.  Multimediya  asosida integrallashgan  dars  modullarini  ishlab  chiqish  texnologiyasining  bosqichlari, metodlari va ta’lim samaradorligiga ta’siri aniqlangan. O‘tkazilgan pedagogic tajriba-sinov  ishlari  natijalari  mazkur  yondashuv  o‘quvchilarning  bilish  faolligi,  mustaqil fikrlashi va ta’lim motivatsiyasini oshirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi. Tadqiqot natijalari zamonaviy  ta’lim amaliyotida integrallashgan dars modullarini keng joriy etish zarurligini ilmiy jihatdan asoslaydi.