BOSHLANG’ICH SINFDA O’QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA O’QITUVCHINING ROLI - Aliyeva Madinaxon,; Norqobilova Rayhona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  o‘qishga  bo‘lgan  ichki motivatsiyasini shakllantirishda o‘qituvchining roli va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘qituvchining shaxsiy fazilatlari, rag‘batlantirish usullari hamda  ijobiy  muhit  yaratishning  ahamiyati  ochib  beriladi.  Tadqiqotda  bolalarda o‘qishga  qiziqish  uyg‘otuvchi  samarali  metodlar  va  innovatsion  texnologiyalar qo‘llash zarurligi yoritilgan.