TA’LIM JARAYONI MOHIYATI, TA’LIM JARAYONI – YAGONA TIZIM SIFATIDA - Otamurodova Oydin Savriddin qizi; Buvamirzayeva Munisa Bobomurod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  ta’lim  jarayonining  mohiyati  va  uning  yagona tizim  sifatida  qanday  ishlashini  tahlil  qiladi.  Maqolada  ta’lim  jarayonining  tarkibi, unda ishtirok etuvchi subyektlar va obyektlar, ta’limning asosiy vazifalari va tizimli yondashuvlar  yoritilgan.  Shuningdek,  ta’lim  jarayoni  qanday  qilib  bir  butun  tizim sifatida  faoliyat  ko‘rsatishi  va  shaxsning  bilim,  ko‘nikma  va  ijtimoiy  malakalarini rivojlantirishdagi roli bayon etilgan.