YAXLIT PEDAGOGIK JARAYONI. TA’LIM QONUNIYATLARI - Ergasheva Jamilaxon Akrom qizi,; Yigitaliyeva Xurshidaxon Ikromjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  pedagogik  jarayonning  yaxlitligi  va  ta’lim qonuniyatlarini tahlil qiladi. Maqolada pedagogik jarayonning mohiyati, uning tarkibiy elementlari,  o‘qitish  va  o‘rganishning  uzviy  bog‘liqligi,  shuningdek,  ta’lim qonuniyatlarining  shaxs  rivojlanishidagi  roli  kengroq  yoritilgan.  Shu  bilan  birga, maqolada  pedagogik  jarayonni  samarali  tashkil  etish  va  ta’lim  qonuniyatlariga asoslangan yondashuvlar misollar bilan ko‘rsatib berilgan.