INFORMATIKA FANINING O‘QITILISH METODIKASI - Narsafarova Ra’no Merganovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  informatika  fanini  o‘qitish  metodikasining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Unda informatika fanining ta’lim tizimidagi o‘rni, o‘qitishning maqsad va vazifalari, didaktik tamoyillari, an’anaviy va interfaol metodlari  yoritilgan.  Shuningdek,  informatika  darslarini  tashkil  etish  shakllari, axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanish  imkoniyatlari  hamda bilimlarni nazorat qilish va baholash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola informatika fanini samarali o‘qitish, o‘quvchilarda algoritmik va mantiqiy fikrlashni rivojlantirish  hamda  zamonaviy  ta’lim  talablariga  mos  pedagogik  yondashuvlarni shakllantirishga qaratilgan.