ISPANIYA VA PORTUGALIYA TA’LIM TIZIMI - Sattorova Feruza,; Qalandarova Dilniso,; Saydalieva Barno, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Yevropa  davlatlari  hisoblangan  Ispaniya  va Portugaliya  ta’lim  tizimining  tuzilishi,  bosqichlari  va  o‘ziga  xos  jihatlari  keng yoritilgan. Har ikki davlat ta’lim tizimining umumiy va farqli tomonlari, maktabgacha ta’limdan  boshlab  oliy  ta’limgacha  bo‘lgan  bosqichlar  tahlil  qilingan.  Shuningdek, ta’limni  boshqarish,  o‘quv  dasturlari  va  zamonaviy  islohotlar  masalalariga  alohida e’tibor qaratilgan.