AHMAD YASSAVIY “HIKMATLAR”INING MA’RIFIY-AXLOQIY AHAMIYATI - Mahmudova Gulnoza Shuxrat qizi,; Kenjayeva Shahzoda Baxtiyorovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  buyuk  mutasavvif  va  mutafakkir  Ahmad Yassaviyning “Hikmatlar” asarining ma’rifiy va axloqiy ahamiyati keng tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar — insonparvarlik, halollik, sabr-qanoat, adolat, ilm-ma’rifatga  intilish  kabi  yuksak  fazilatlarning  tarbiyaviy  mohiyati  yoritiladi. Shuningdek,  “Hikmatlar”ning  yosh  avlodni  ma’naviy-axloqiy  jihatdan  kamol toptirishdagi o‘rni va bugungi jamiyat uchun dolzarbligi ochib beriladi