O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY PEDAGOGIKANING PAYDO BO‘LISHI: MADANIY-TARIXIY, IJTIMOIY-HUQUQIY SHART-SHAROITLARI - Urunbayeva Dildora,; Karimova Dilnoza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  ijtimoiy  pedagogikaning shakllanishi  va  rivojlanishiga  ta’sir  etgan  madaniy-tarixiy  hamda  ijtimoiy-huquqiy omillar  keng  yoritilgan.  Xalq  pedagogikasi,  milliy  qadriyatlar,  mustaqillik  davrida amalga oshirilgan islohotlar va huquqiy-me’yoriy hujjatlarning ijtimoiy pedagogika rivojidagi  o‘rni  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  ijtimoiy  pedagogikaning  jamiyat hayotidagi ahamiyati va uning zamonaviy ta’lim-tarbiya tizimidagi roli ochib berilgan.