TA’LIM MUASSASASI MENEJMENTI - Mallayeva Dilrabo,; Bekiyeva Maqsuda, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ta’lim  muassasasi  menejmentining  mohiyati, mazmuni  va  asosiy  vazifalari  keng  yoritilgan.  Ta’lim  muassasasini  boshqarish jarayonida menejmentning o‘rni, uning tarkibiy qismlari, boshqaruv funksiyalari va zamonaviy  yondashuvlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  maqolada  ta’lim  sifatini oshirishda  samarali  menejmentning  ahamiyati,  rahbar  va  pedagog  kadrlarning boshqaruvdagi roli hamda ta’lim muassasasini rivojlantirishda menejment tizimining o‘rni ochib berilgan.