O‘QITISH JARAYONI YAXLIT TIZIM SIFATIDA - Ashuboboyeva Zulfizar Shuxrat qizi,; Abdumajidova Feruza Erkin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘qitish  jarayonining  mohiyati,  mazmuni  va uning  yaxlit  pedagogik  tizim  sifatidagi  xususiyatlari  keng  yoritilgan.  O‘qitish jarayonining tarkibiy qismlari, subyektlari, maqsadi, vazifalari hamda ularning o‘zaro uzviy  bog‘liqligi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  o‘qitish  jarayonining  samaradorligini ta’minlashda  yaxlit  yondashuvning  ahamiyati  ochib  berilgan.  Maqola  pedagogik jarayonni  to‘g‘ri  tashkil  etishda  o‘qitish  jarayonini  yagona  tizim  sifatida  tushunish muhimligini asoslab beradi.